Tuntikuvaukset

SuperSenioreiden ryhmäliikuntatunnit

Senioreiden kuntosaliryhmä

Senioreiden kuntosaliryhmässä pääset treenaamaan niin, että kuntosalilla on Fit24 Trainer vastaamassa kysymyksiin ja opastamassa sinua!

Kuntosaliryhmässä seniori harjoittelee oman harjoitusohjelman mukaisesti ja tarvittaessa kysyy ohjeita tai vinkkejä Fit24 Trainerilta. Fit24 Trainer voi tarvittaessa tehdä pieniä muokkauksia kuntosaliohjelmaan, mutta isompiin muutoksiin tulee varata erikseen aika.

Kuntosaliryhmään kuuluu Fit24 Trainerin tavoitettavuus koko tunnin ajan sekä tunnin alussa tekniikkapaja. Tekniikkapaja kestää n.15 min ja se käydään heti tunnin alussa. Tekniikkapajalla käydään läpi viikottain vaihtuvan teeman mukaan oikeaoppinen liikesuoritus.

Teema

Teema-tunnilla nimensä mukaisesti vaihtuvat teemat! Samaa teemaa käsitellään aina 5 tunnin ajan. Tuntien teemoina ovat esimerkiksi voima, syke, kahvakuula, lihaskunto ja kehonhuolto. Kaikki tunnit sisältävät monipuolisen loppuvenyttelyn.

Kehonhuolto

Kehon huoltaminen on tärkeä osa harjoittelun kokonaisuutta. Tunnilla vetreytetään ryhtiä, harjoitetaan syviä lihaksia sekä tasapainoa. Tunnin alussa lämmitellään lihakset rauhallisten liikkuvien venytysten avulla ja lopputunnista venytellään lihakset perusteellisesti. Tunti on rauhallinen ja miellyttävä. Tämä tunti sopii kuntoon katsomatta kaikille.

Kiertoharjoittelu

Ohjattu kiertoharjoittelu-tunti, jossa tehdään niin lihasvoimaa, tasapainoa kuin kestävyyttäkin parantavia harjoituksia.

Syvävenyttely

Sulata jäykkyys ja lihasjumit. Venytykset ovat pitkäkestoisia. Tunnilla rentoudutaan ja palautetaan koko kehon lihaksistoa rauhallisin pitkäkestoisin venytyksin. Tunnilla ei käytetä välineitä​​​​​​​.

NHS

Niska-, hartia- ja selkäkivut ovat monille tuttuja ja yleisiä vaivoja. Tunnilla keskitytään niskan, hartioiden ja selän hyvinvointiin ja tunti sopii kaikille.Tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskuntoliikkeistä sekä venyttelyistä ja liikkuvuusharjoitteista. Tunnilla pyritään niska-, hartia-, selkä- ja vatsalihaksia vahvistamalla parantamaan ryhtiä, lisäämään aineenvaihduntaa ja rentouttamaan ylikireitä ja jännittyneitä lihaksia. Tunnilla käytetään eri välineitä ja tavoitteena on päästä eroon jäykästä selästä ja jännittyneistä hartioista.